SERGIO ADILLO – Director escènic d’El guateque de la reina

 

És investigador, dramaturg, poeta i director.

 

Com a investigador ha publicat nombrosos articles i tres monografies sobre la història de la posada en escena de teatre de Calderón de la Barca, una de les quals ha rebut el premi d’investigació José Monleón de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya.

 

Com a actor ha protagonitzat muntatges de companyies com Nao d’Amores, Teatro de la Abadia, Compañía Nacional de Teatro Clásico, Teatro da Cornucópia, Teatro de Almada, Cross Border Project …

 

Com a autor ha escrit el poemari La posibilidad de convertir pirañas en peces inofensivos i ha signat diverses dramatúrgies sobre textos del Segle d’Or (De Fuenteovejuna a Ciudad Juárez, Les burladas por don Joan, La tragicomedia de Roselo y Julita, Las bodas del capitán …).

 

Ha dirigit un espectacle de titelles La selva sin amor, l’espectacle de cuplets La fruta más sabrosa i el cabaret folklòric de el duo de neojota queer Trending Típic.

Ibán Beltrán – Director escènic d’Under construction i Wind

 

És llicenciat en Filologia Catalana (URV), Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UAB) i Direcció escènica i dramatúrgia (Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona). Codirector artístic d’AREAtangent (2004 – 2010), plataforma barcelonina de joves creadors, a través de la qual va participar a les Càpsules a 1€ i ha dirigit les lectures radiofóniques de textos teatrals per al programa AREA_TXT de COMRàdio (2006 i 2007).

 

Ha dirigit Under Construction (Auditori E. Toldrà, Vilanova i la Geltrú, 2016), Tractat de mà estricta dins d’El Lliure dels Refugiats (Teatre Lliure, 2016), La Serva Padrona (Teatre de les Comèdies, Reus, 2015), VaiVé (L’Auditori, Servei Educatiu, 2015), Jazz en viu… Swing! (Palau de la Música Catalana, Servei Educatiu, 2014), Faristolitis (Quartet).

 

Brossa – Cia. Jordi Bertran, Auditori Pau Casals 2014), Infecte d’Alberto Ramos (Versus Teatre, 2014), Pep Talk, d’Alberto Ramos (Axis Ballymun Thatre, Dublin, 2013), Nit de Reis [“Twelve Night”], de William Shakespeare amb la companyia Pàrking Shakespeare (Barcelona 2013), El Furgatori (La Seca Espai Brossa, 2012), Espiadimonis (Teatre Lliure – CAER, 2012), Paella amb Botifarra (Fira Mediterrània – Festival LOLA 2011), Mit Stalin spielen (Teatre Lliure 2008, Assaig Obert), l’Entremès dels dos estudiants (Premi Fira Mediterrània, 2008, Premi Festival LOLA 08 i Cicle Vell i Nou – Biblioteca de Catalunya 09), Roses de Gos, òpera amb llibret d’Albert Roig i música de Francesc Capella / Henry Purcell (CAER 2007), El món d’Ulisses, a partir de la música de Manel Ribera (dins el cicle 4×4 de música contemporània. Sala Beckett 2007), o Instant (escrita amb Sebastià Brosa).

 

Ha col·laborat amb Josep Maria Pou, Daniel Veronese, Rosa Novell, Àngels Aymar, Lluís Pasqual i Joan Ollé com a assistent de direcció. Juntament amb aquest últim va realitzar la dramaturgia de Hélade (Espectacle inaugural del Festival Internacional de Teatro de Mérida, juliol de 2012), El jardí dels cinc arbres, a partir de textos de Salvador Espriu (Temporada Alta 2009 i TNC 2009) o Rambleros, sobre la Barcelona dels anys 70, el 2010.

Esther Chércoles – Disseny de vestuari de Wind

 

Nascuda a Barcelona el 1978, ha realitzat estudis d’estilisme de la indumentària a l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAID), a més d’un postgrau en estilisme en arts escèniques i audiovisual per Míriam Compte (IDEP) i un altre en patronatge per a arts escèniques i espectacles (IDEP), amb participació en cursos de pàtines en vestuari escènic impartits per Maria Calderón a l’Institut del Teatre.

 

D’entre la seva experiència com a estilista destaquen campanyes publicitàries per Garmin el 2017, documentals per a Dagoll Dagom, com La càpsula del temps Dagoll i Dagom 40 anys, al 2015, disseny de vestuari per a obres de teatre a La Aula d’Activitats Teatrals Tracart entre 2002 -2018, en el projecte Casa de Tracart i Consell Comarcal 2018, teatre musical amb la banda Mestre Montserrat i Tracart en el Projecte Sweeney 2014, i en Danza MOM per Montserrat obrador i Salva Cuellar 2016-2017.

 

Com a ajudant de vestuari, ha participat en projectes cinematogràfics com 11-11-11, de Darren Lynn Bousman (2011), Psychophony per Xavier Berraondo (2011). A més has estat cap de sastreria a la gira nacional Panorama desde el puente per George Lavaudant en la temporada 2016-2017 i en produccions de Teatre Romea i LG Theatre.

 

Compta també amb experiència com a auxiliar de vestuari a Diagonal televisió 39 + 1 en 2014, Kubala, Moreno i Machón entre 2011 i 2013, Infidels entre 2008 i 2010, en Gestmusic Ahora caigo en 2013, i amb Mediapro Sagrada Família el 2011. Ha participat també en projectes cinematogràfics com Fènix 11 * 23 de Joel Joan a 2011, Agnosia d’Eugenio Mira el 2009, 14 days with Victor, de Roman Parrado el 2009 i Die Stille vor Bach per Pere Portabella el 2007.

Oriol Ibáñez – Disseny de llums d’Under construction, Wind i El guateque de la reina

 

Ha cursat el curs de Tècnic de les arts de l’espectacle, especialitat en luminotècnia a l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle ESTAE de l’Institut del Teatre (Terrassa) i el cicle formatiu de Grau superior de Realització d’audiovisuals i espectacles a l’Escola de Mitjans Audiovisuals EMAV (Barcelona).

 

La seva vida professional ha transcorregut en els darrers anys al costat de l’artista/performer Marcel·lí Antúnez (fundador de la Fura dels Bauss) Actualment és el director tècnic de l’estudi de l’artista, participant en la producció, exhibició i direcció tècnica de diversos espectacles i instal·lacions interactives amb presentacions arreu del món.

 

És membre fundador de la companyia de teatre Guillem Albà participant del disseny d’il·luminació i cap tècnic de la companyia, treballant en els espectacles Sketchofrenia dirigit pel Clown Jango Edwards, Flirt dirigit per Jordi Purtí (premi del públic Fira Tàrrega 2010 i nominat per Catalunya com a espectacle revelació dels Premis Max 2011) i Trau dirigit pel mateix Guillem Albà i Pluja junt amb la pianista Clara Peya. Amb el Clown Guillem Albà ha realitzat altres treballs como cabarets, presentacions, gales i espectacles varis.

 

En el seu ampli catàleg de treballs cal destacar els produïts pel CAET (Centre d’arts escèniques de Terrassa), Musicolepsia, de la companyia de dansa Lanònima Imperial coproduït i estrenat al TNC (Teatre Nacional de Catalunya). Lo Riu, espectacle produït pel Taller de Músics, la col·laboració amb la companyia de dansa Enclave Arts del moviment, del corògraf i ballarí Roberto Oliván (premi nacional de dansa), entre d’altres.

 

Actualment és el responsable de la direcció tècnica del festival TNT (Terrassa Noves Tendències) que es desenvolupa a la ciutat de Terrassa i de la direcció tècnica del festival Deltrebredansa, que té lloc durant 2 setmanes a la localitat de Deltebre.

Álex Martín – Disseny de so de Wind

 

Té més de 30 anys de relació professional amb la música, amb més de 100 treballs en vinil i compact disc editats. Ha estat professor de l’escola Microfusa, del SAE Institute de Barcelona entre molts centres de formació musical i professional de tota Espanya.

 

Com a intèrpret, Álex Martín va ser el primer artista local en actuar en el Festival Sónar, on es va donar a conèixer. Álex ha estat el representant a Espanya de marques com Korg o Native Instruments, sent el provador oficial d’aquestes marques i un referent en la informàtica musical. La seva visió va més enllà del simple DJ. Els seus àlbums de jazz electrònic han rebut excel·lents crítiques, com per exemple el seu tercer àlbum Álex Martin Ensemble que va rebre la màxima qualificació d’El País de las Tentaciones, fet que el va portar a presentar-lo a la Nova Jazz Cava de Terrassa o a la primera edició del Doctor Music Festival.

 

És també remarcable el seu treball en el món de la publicitat i en el món del teatre, com en Faust de La Fura dels Baus, així com la difusió del seu treball a les xarxes socials.

Ana Pérez – Coreògrafa de Wind

 

 

És ballarina, coreògrafa, pedagoga i actriu titulada en Dansa Espanyola pel Real Conservatori de Dansa de Madrid (1997). Té el Títol Superior en Art Dramàtic amb especialitat gestual per l’Institut del Teatre de Barcelona (2011), l’equivalència d’Estudis Superiors de Dansa en l’especialitat de Pedagogia per l’Institut del Teatre (2014) i el postgrau en Moviment i Educació pel Institut del Teatre (2017). Durant la seva carrera ha rebut classes de professors i professores com: Israel Galván, Juan Carlos Lérida, Olga Pericet, Pastora Galván, Belén Maya, Marcos Flores, Marta Carrasco o Àngels Margarit (2010-2017).

 

Va ser seleccionada per a realitzar el workshop amb la companyia Peeping Tom (GREC 2016). Inquieta per naturalesa, l’any 2010 va fundar al costat d’Ana Corredor, la companyia de dansa Una del montón, amb la qual van realitzar temporada a Barcelona i gira per Catalunya amb l’espectacle que porta el mateix nom, i que va dirigir Roberto Romei. Des de 2011 entrena regularment al costat d’Andrés Corchero, amb qui treballa com
a assistent a partir del Body Weather. Ha col·laborat en les coreografies de Nowhere Man (La Pedrera, 2013),
My neighbor sky (Grec 2018). Ha estat coreògrafa de la producció La Mort d’Ivan Ilitx (direcció d’Oriol Broggi, Biblioteca de Catalunya), coreògrafa i assistent de moviment a la producció Desig sota a els oms (direcció de Joan Ollé, TNC 2017). També és directora adjunta de Pornografia de Simons Stephens, de la companyia Parking Shakespeare (direcció d’Iban Beltran, la Farinera, 2018). Des 2012 és la directora de la companyia LET (Labora- tori d’Experimentació Teatral), resident al teatre La Colmena de Santa Coloma de Gramenet.

 

Amb vint anys d’experiència com a pedagoga, entre altres activitats, ha estat directora i professora de l’escola CPA Flamenco de Sant Cugat del Vallès, professora de tècnica corporal a l’Institut del Teatre de Barcelona per als tallers de 4t d’ESAD Vivo sin vivir en mí i Present vulnerable, dirigits per Andrés Corchero (2015 i 2016). En 2016 funda el seu propi estudi de dansa a Sant Cugat del Vallès, La Tacones estudi de flamenc, cos i moviment. Actualment compagina l’activitat a La Tacones amb l’assignatura d’entrenament actoral a L’Excèntrica, centre d’arts escèniques de Santa Coloma de Gramenet i també amb l’assignatura de Teatre Dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona. També és coordinadora de moviment per al Pla Educatiu d’Entorn (PEE), projecte en col·laboració entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Generalitat de Catalunya.