Les dances de les reines

Un concert de música renaixentista presentat pels Windu no podia ser un concert qualsevol. I no ho és.

El 29 d’abril del 2018 vàrem estrenar al Teatro Real de Madrid el nostre programa dedicat a les “Danses de les Reines”, amb la col·laboració del professor Fernando Palacios i ampliant la plantilla musical amb el percussionista Dani Garay.

El projecte es desvincula una mica del primer espectacle “Under Construction” però manté elements escènics representatius del quartet com les projeccions, el vestuari característic de la marca Windu i és obert a tot tipus de públic, pensat des del dia de l’estrena com familiar.

Tot i que en les corts actuals ja no es balla (encara estem a l’espera de veure algun dels nostres reis fent una mica de ballaruca en públic), en altres temps el ball era l’entreteniment principal de la noblesa i una de les poques ocasions en les que es podia tenir contacte físic amb algú.

Windu exposa en aquest programa un ventall de danses lentes i ràpides, amb els peus a terra i amb salts, amb coreografies senzilles i complicades, en grup i per parella. Al costat del branle es troba la majestuosa pavana, la vigorosa gallarda, l’alegre saltarello o la sensual sarabanda.

Aquest any 2019 segueix el projecte en ruta i el podreu escoltar, a l’agost, al Festival Internacional de Santander.