Windu

En totes les èpoques i en diverses cultures trobem instruments de bisell. D’entre tots, la flauta de bec és un dels més coneguts: un instrument d’una gran agilitat i adaptabilitat a diferents repertoris, amb la possibilitat de tocar-se en grup generant la sonoritat d’un petit orgue humà.

Windu treballem aquesta sonoritat -tan característica i a l’hora tan coneguda- com els millors artesans i la posem al servei d’aquelles músiques que més ens emocionen. Més enllà del background històric i cultural que qualsevol música actual o passada té, ens interessa, sobretot, l’emoció que la música genera, vingui d’on vingui. Es per això que no només apostem pel repertori específic del consort de flautes sinó també per les adaptacions i els arranjaments propis, la introducció d’altres instruments i bases de música electrònica.

Creiem també que la millor manera de difondre aquest instrument ancestral i la seva sonoritat en conjunt és mitjançant una posada en escena que el potencïi. Per això, hem comptat amb la direcció teatral d’Iban Beltran i el disseny de llum d’Oriol Ibáñez, que han plantejat tot un conjunt de videoprojeccions, canvis de vestuari, llums i escenografia que acosten més el nostre concert al concepte d’espectacle total. 

Windu està format per quatre músics molt diferents, als qui l’àmplia formació i experiència en altres camps escéniques, visuals i de gestió cultural ha servit per unir esforços a favor d’un projecte nou i innnovador .

Sabem el que volem i ho tenim clar.

L’espectacle és a punt de començar!

Sara Parés

La Sara ha estat la darrera en incorporar-se, i ho ha fet amb molta energia. Intèrpret extraordinària, és una flautista també rigorosa i virtuosa. La seva carrera professional ho avala. 

Currículum

Sara Parés és nascuda a Figueres. Estudia flauta de bec amb Lluís Casso al Conservatori Superior de música del Liceu de Barcelona. Posteriorment amplia coneixements amb Pia Elsdörfer, al Hanzehogeschool Conservatorium de Groningen (Holanda), on obté el Diploma de solista. En la seva formació treballa també amb Robert Erlick, Siebe Henstra, Menno Van Delft, Walter Van Hauwe, Pierre Hamon i Pedro Memelsdorf.

És membre dels grups de música antiga Ensemble L’Albera (primer premi en el “Concurso de Interpretación histórica de Sevilla 2000), Sforzinda Consort, Vespres d’Arnadí i Windu. Ha col·laborat amb els grups Orphenica Lyra, dirigit per José Miguel Moreno, la Capilla de Peñaflorida sota la direcció de Josep Cabré  i l’OBC.

Ha enregistrat amb els segells La mà de guido, Ars Harmonica, Armonia Mundi-Novodisc, Musièpoca, K617, Versátil. Ha actuat en prestigiosos festivals de la Península Ibèrica, França, Itàlia i Grècia. Ha participat en diverses produccions d’òpera i concert en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, així com en l’enregistrament de diverses bandes sonores amb música de Carles Casas.

Ha estat professora del Curso de Música Antigua de Aracena. El 2007 va impulsar l’”Aula de música antiga” del conservatori de Girona, curs regular sobre interpretació històrica. Ha estat professora de flauta de bec al Conservatori Superior de música del Liceu. Posseeix els estudis superiors de fagot. Actualment desenvolupa la seva activitat docent com a professora de flauta de bec i fagot al Conservatori  Professional de música de Girona.

Eloi Fuguet

L’Eloi Fuguet és tot un personatge. Sempre ha tingut la mateixa obsessió: comunicar la seva passió per la música. Aquesta obsessió l’ha portat a ser gestor cultural, docent i flautista incansable: col•labora amb multitut d’entitats i diverses formacions musicals, dirigeix una discogràfica, dona classes a l’ECMM de Vilanova i la Geltrú… L’Eloi no para mai!

Currículum

Neix a Barcelona el març de 1979. Com a flautista de bec ha obtingut la

Matrícula d’Honor i Premi d’Honor de Grau Superior a Barcelona i ha rebut els ensenyaments de Josep Mª Saperas, Joan Izquierdo, Paul Leenhouts, Walter van Hauwe, Pedro Memelsdorff i Pierre Hamon. Ha tocat a diverses ciutats catalanes, espanyoles i holandeses, principalment en conjunts de música antiga. Forma part de l’ensemble renaixentista Fortuna d’un gran tempo i ha col∙laborat amb The Ripieno Consort i el famós conjunt Il Giardino Armonico. És membre fundador d’En Bloc Quartet.

Com a docent té una llarga experiència en l’ensenyament i divulgació del seu instrument en escoles de música i conservatoris, principalment. Graduat en Orff Schulwerk pel San Francisco Orff Institute, actualment és professor a l’ECMM de Vilanova i la Geltrú i director de l’orquestra amateur de flautes de bec Consort Pere Serra.

Com a gestor cultural s’ha format a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb Jordi Martí i Joan Oller. Posteriorment ha gestionat les orquestres de cambra de Terrassa i Granollers, a part de desenvolupar diverses tasques de producció i programació musical com a freelance. Ha estat el programador de l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, també del cicle Dissabtes de berenar al Palau Gomis del MEAM (Museu Europeu d’Art Modern) i en l’actualitat desenvolupa tasques de gestor i creador de continguts musicals a internet per a diverses entitats i formacions musicals. És cofundador de la discogràfica independent de música clàssica Beltempo Records

Eva Jornet

L’Eva Jornet no s’atura. I tampoc no l’aturen! Té l’energia i les ganes de mil músics i la passió per la música de mil músics més. És una gran flautista, ha tocat als Estats Units, Cuba, Colòmbia, Bèlgica i arreu de l’estat espanyol i col•labora assíduament amb les propostes de la companyia teatral Nao d’Amores. També és titulada en Musicologia i toca molt bé el fagot. A més de tot això és l’alegria i el somriure de Windu!

Currículum

Eva Jornet comença els estudis de flauta de bec a l’Escola Municipal de Música de la Fatarella, el seu poble natal, a l’edat de sis anys. Ha rebut ensenyament de flautistes com Abel Puig, Josep M. Saperas, Joan Izquierdo, Fanette Estrade, Sara Parés, Vicente Parrilla, Pedro Couto Soares, Fernando Paz, Pierre Hamon i Maurice Steger, entre d’altres. Ha obtingut la Menció d’honor de Grau Professional i la Matrícula d’Honor al seu projecte final de Grau Superior al Conservatori Superior Manuel Castillo de Sevilla. D’altra banda també ha realitzat el Màster de Musicologia i Interpretació de la Música Antiga a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i la UB (Universitat de Barcelona).

Va ser directora i intèrpret de l’ensemble de música antiga Opus 5, grup de joves intèrprets reconeguts. Van ser convidats a actuar al Fringe d’Utrecht

Des del 2009 forma part de la companyia de teatre Nao d’Amores, especialitzada en teatre prebarroc. Amb aquesta formació ha participat en la creació de 8 espectacles, programats a teatres com els de la Compañía Nacional de Teatro Clásico de Madrid (CNTC), Teatre Cornucopia de Lisboa o  Piccolo Teatro de Milà, entre altres. Ha realitzat gires per diversos països europeus, i per Argentina, Chile, México, Uruguay, Perú, Colombia, o EEUU.

El 2015 va actuar com a solista amb l’Orquesta Sinfónica de Madrid a la producció del Teatro Real de Madrid de l’òpera Alcina, de Händel.

Marcel Leal

En Marcel Leal és un personatge eclèctic. No només és un flautista treballador i consistent, sinó també titulat superior en Enginyeria Industrial. Aquesta doble vessant formativa l’ha encaminat cap al món de la composició electrònica, que realitza des d’un profund coneixement de l’estil i la tècnica. A més és guionista i cineasta. És impossible avorrir-se amb en Marcel!

Currículum

Marcel Leal comença la seva formació com a flautista de bec amb Eulàlia Galofré a l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar. Més tard, completa la seva formació flautística amb Maria Jesús Udina, Alexandrina Polo, Jordi Argelaga, Lluís Casso, Abel Puig, Sara Parés i Pedro Memelsdorff. Complementa la seva formació musical amb diversos cursos de composició i orquestració impartits per Alejandro Civilotti i Josep Soler; es formar també en la programació de sintetitzadors, samplers i seqüenciadors dins l’estil de la música electrònica. Actualment cursa el Màster en Musicologia e interpretació de la música antiga a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i UB (Universitat de Barcelona).

Enginyer Superior Industrial per la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) amb el projecte final finançat per la UNESCO, també ha obtingut el grau en Direcció Cinematogràfica pel CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya), realitzant varis cursos en documental i guió amb José Luis Guerín, Patricio Guzmán i Michel Gaztambide, entre d’altres. Com a cineasta, ha realitzat varis curtmetratges, destacant Los años del silencio, seleccionat en més de 60 festivals internacionals i obtenint varis premis. A més, ha realitzat el documental Una altra forma de curar, filmat a Mali. D’altra banda, ha composat música per a campanyes publicitàries, destacant la campanya de Volkswagen con el cine del canal Imagenio de Telefónica, i és guionista d’altres llargmetratges en fase de preproducció.

Com a flautista forma part de diversos grups com Atem trio, Dúo Scherzo, En Bloc Quartet, Sforzinda, Windu i Agatha15. Des del 2010 és professor de flauta de bec i de Música i Noves Tecnologies al Conservatori Professional de Música de Badalona, on també dirigeix l’OFB (Orquestra de Flautes de Bec).

Iban Beltran

Currículum

Iban Beltran Pallarés (Prat de Comte –Tarragona-, 1974) és llicenciat en Filologia Catalana (URV), Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UAB) i Direcció escènica i dramatúrgia (Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona).

Codirector artístic d’AREAtangent (2004 – 2010), plataforma barcelonina de joves creadors, a través de la qual va participar a les Càpsules a 1€ i ha dirigit les lectures radiofóniques de textos teatrals per al programa AREA_TXT de COMRàdio (2006 i 2007).

Ha dirigit Under Construction (Auditori E. Toldrà, Vilanova i la Geltrú, 2016), Tractat de mà estrica dins d’El Lliure dels Refugiats (Teatre Lliure, 2016), La Serva Padrona (Teatre de les Comèdies, Reus, 2015), VaiVé (L’Auditori, Servei Educatiu, 2015), Jazz en viu… Swing! (Palau de la Música Catalana, Servei Educatiu, 2014), Faristolitis (Quartet Brossa – Cia. Jordi Bertran, Auditori Pau Casals 2014), Infecte d’Alberto Ramos (Versus Teatre, 2014), Pep Talk, d’Alberto Ramos (Axis Ballymun Thatre, Dublin, 2013), Nit de Reis [Twelve Night], de William Shakespeare amb la companyia Pàrking Shakespeare (Barcelona 2013), El Furgatori (La Seca Espai Brossa, 2012), Espiadimonis (Teatre Lliure – CAER, 2012), Paella amb Botifarra (Fira Mediterrània – Festival LOLA 2011), Mit Stalin spielen (Teatre Lliure 2008, Assaig Obert), l’Entremès dels dos estudiants (Premi Fira Mediterrània, 2008, Premi Festival LOLA 08 i Cicle Vell i Nou – Biblioteca de Catalunya 09),  Roses de Gos, òpera amb llibret d’Albert Roig i música de Francesc Capella / Henry Purcell (CAER 2007), El món d’Ulisses, a partir de la música de Manel Ribera (dins el cicle 4×4 de música contemporània. Sala Beckett 2007), o Instant (escrita amb Sebastià Brosa).

Ha col·laborat amb Josep Maria Pou, Daniel Veronese, Rosa Novell, Àngels Aymar, Lluís Pasqual i Joan Ollé com a assistent de direcció. Juntament amb aquest últim va realitzar la dramaturgia de Hélade (Espectacle inaugural del Festival Internacional de Teatro de Mérida, juliol de 2012), El jardí dels cinc arbres, a partir de textos de Salvador Espriu (Temporada Alta 2009 i TNC 2009) o Rambleros, sobre la Barcelona dels anys 70, el 2010.

Oriol Ibáñez

Currículum

Ha cursat el curs de Tècnic de les arts de l’espectacle, especialitat en luminotècnia a l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle ESTAE de l’Institut del Teatre (Terrassa) i el cicle formatiu de Grau superior de Realització d’audiovisuals i espectacles a l’Escola de Mitjans Audiovisuals EMAV (Barcelona).

La seva vida professional ha transcorregut en els darrers anys al costat de l’artista/performer Marcel·lí Antúnez (fundador de la Fura dels Bauss) Actualment és el director tècnic de l’estudi de l’artista, participant en la producció, exhibició i direcció tècnica de diversos espectacles i instal·lacions interactives amb presentacions arreu del mon.

És membre fundador de la companyia de teatre Guillem Albà participant del disseny d’il·luminació i cap tècnic de la companyia, treballant en els espectacles Sketchofrenia dirigit pel Clown Jango Edwards, Flirt dirigit per Jordi Purtí (premi del públic Fira Tàrrega 2010 i nominat per Catalunya com a espectacle revelació dels Premis Max 2011) i Trau dirigit pel mateix Guillem Albà i Pluja junt amb la pianista Clara Peya. Amb el Clown Guillem Albà ha realitzat altres treballs como cabarets, presentacions, gales i espectacles varis.

En el seu ampli catàleg de treballs cal destacar els produïts pel CAET (Centre d’arts escèniques de Terrassa), Musicolepsia, de la companyia de dansa Lanònima Imperial coproduït i estrenat al TNC (Teatre Nacional de Catalunya). Lo Riu, espectacle produït pel Taller de Músics, la col·laboració amb la companyia de dansa Enclave Arts del moviment, del corògraf i ballarí Roberto Oliván (premi nacional de dansa), entre d’altres.

Actualment és el responsable de la direcció tècnica del festival TNT (Terrassa Noves Tendències) que es desenvolupa a la ciutat de Terrassa i de la direcció tècnica del festival Deltrebredansa, que té lloc durant 2 setmanes a la localitat de Deltebre.