Feliç Dia Europeu de la Música Antiga!

21 març Feliç Dia Europeu de la Música Antiga!

El Dia Europeu de la Música Antiga, DEMA segons les sigles en català i espanyol i EDEM en anglès, es va celebrar per primera vegada el 21 de març de l’any 2013 sota el patrocini de la UNESCO, de la Unió Europea i dels artistes Jordi Savall, William Christie i René Jacob, a proposta de l’Associació Xarxa Europea de Música Antiga (REMA). A partir de llavors se celebra tots els 21 de març coincidint amb el començament de la primavera i l’aniversari de J.S. Bach, nascut aquest dia a 1685.

És un bon dia doncs per recordar aquesta cita de Claudio Monteverdi: “Il moderno compositore fabrica sopra li fondamenti della verità” (El compositor modern construeix sobre els ciments de la veritat) del Quinto libro de’ Madrigali (1605).