El guateque de la reina

EL GUATEQUE DE LA REINA

Música del renaixement amb l’esperit d’un guateque dels anys 60

Benvinguts a El guateque de la reina, un nou concert dels Windu. En aquesta ocasió el programa està centrat en el repertori de dansa del renaixement anglès de compositors com Dowland, Byrd, Simpson o Playford, acompanyat de grans compositors del contrapunt espanyol com Antonio de Cabezón o Gabriel Menalt. Un concert a l’ús diferent, ambientat en un guateque dels anys 60 però amb música del S.XVI i XVII. Bona música i diversió assegurades!

Tot i que en les corts actuals ja no es balla (encara estem a l’espera de veure algun dels nostres reis fent una mica de ballaruca en públic), en altres temps el ball era l’entreteniment principal de la noblesa i una de les poques ocasions en les que es podia tenir contacte físic amb algú.

Windu exposa en aquest programa un ventall de danses lentes i ràpides, amb els peus a terra i amb salts, amb coreografies senzilles i complicades, en grup i per parella. Al costat del branle es troba la majestuosa pavana, la vigorosa gallarda, l’alegre saltarello o la sensual sarabanda.

El projecte es desvincula una mica del primer espectacle “Under Construction” però manté elements escènics representatius del quartet com les projeccions tan característiques de la marca Windu i és obert a tot tipus de públic, pensat des del dia de l’estrena com familiar.

FINALISTA #PREMIOSGEMA

PREMI INNOVACIÓ 2019

CONTRACTACIÓ OBERTA

Disponible ja en el Programa.cat

Fitxa artística
  • Windu, flautes de bec
  • Dani Garay, percussió
  • Oriol Ibáñez, il·luminació
  • Marcel Leal, vídeo
DOSSIER & FOTOGRAFIES