DANI GARAY – Percussionista a El guateque de la reina i Ballem!

 

Nascut a Bilbao, estudia piano i flauta travessera per finalment dedicar-se a la percussió. Al mateix temps, com a membre del cor de conservatori de la Sociedad Coral de Bilbao, participa en òperes, concerts i enregistraments amb mestres com Víctor Pablo Pérez, Ros Marbà o Juanjo Mena, entre d’altres.

 

Finalitza els seus estudis superiors de percussió històrica amb Pedro Esteban a l’Escola Superior de Música de Barcelona (ESMUC) a més de bateria moderna amb David Gómez, Ricardo Pedrera i Miguel Benito i percussió clàssica al costat de Manolo Gallardo, Javier Alonso i Joaquín Carrascosa respectivament.

 

Percussionista especialitzat en música antiga, membre i col·laborador de formacions com Le Concert des Nations, Hesperion XXI, Euskal Barrokensemble, Concerto Copenhagen, Accademia de l’Piacere, A l’Ayre Español, La Ritirata, Orquestra Barroca de Sevilla, Collegium Musicum Madrid, Capella Santa Maria, georgian Sinfonietta, Windu, Llum i Nord, la Spagna, Opera Omnia, El Concert Espanyol, Nereydas, Secretvm, la Galania, la Fenice i Forma Antiqva entre d’altres, amb les que ha gravat diversos CD i ofert diversos programes per gran part de la geografia espanyola i internacional.

 

Com a percussionista clàssic ha treballat al costat de l’Orquesta Sinfónica de Bilbao, Et incarnatus Orquestra, BIOS, estrenat diverses òperes d’Iñigo Casalí amb l’Ópera de cámara de Navarra i el Rèquiem de Jenkins al costat de la Joven Orquestra de Leoia, Carmina Burana en la seva versió per a dos pianos i reducció pròpia per a un sol percussionista i Missa per la pau de Jenkins al costat de la coral de Laredo així com diversos estrenes d’obres per a orgue i percussió de Patxi García Garmilla i El peso del amor i Izarren Bidean del mestre Julen Ezkurra.

 

També ha format part de les produccions músic-teatrals Égloga de Plácida i De Vitoriano i La vida es sueño amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico sota la direcció d’Ignacio García i Helena Pimenta respectivament, Flamma a Toledo per a la commemoració de el naixement del Grecco el 2014 i l’espectacle De lo humano… y divino al Teatre de la Sarsuela sota la direcció de Carlos Mena i Joan Anton Rechi.

RODRIGO MUÑOZ – Percussionista a El guateque de la reina

 

Estudia al Conservatori Professional de Música de Segovia en especialitat de percussió. Continua els seus estudis de percussió al Real Conservatorio Superior de Madrid i s’especialitza en Jazz a l’Escuela Superior de Música del País Vasco MUSIKENE. Paral·lelament als seus estudis oficials es forma en altres branques de la percussió amb mestres com Pedro Esteban, com ministril de música antiga, o Eliseo Parra en el món de la música tradicional.

 

Professionalment desenvolupa la seva activitat entre els seus treballs netament musicals de composició i la interpretació. Ha tocat amb formacions com Nou Mester de Juglaría, Miguel Blanco Big Band i altres formacions de jazz, com Laukote Quartet (grup guanyador del primer Premi Internacional de Jazz de Castelló) o Daniel Cano Quintet (Grup finalista el Premi Nacional Palma Jazz) , de rock i música tradicional. També ha realitzat treballs de músic d’escena, composició i preparació d’actors per a companyies com la de Manuel Canseco ( Juli Cèsar de W. Shakespeare a 2001), Rakata ( De Madrid a Toledo de Tirso de Molina en 2006), Nao d’Amores ( El Cristo de los Gascones en 2008, Acto de los Reyes Magos el 2009 d’Ana Zamora) o la Compañía Nacional de Teatro Clásico ( Del Rey abajo ninguno de Rojas Zorrilla el 2007 i De cuando acá nos vino de Lope de Vega al 2009). En 2014 gira com a músic d’escena amb la companyia d’Andrea D’Odorico amb l’espectacle Así es si así fue de Juan C. Asperilla. Dirigida per Laila Ripoll i en 2015 treballa com a músic d’escena de la companyia Nao D’Amores en el muntatge Triunfo de amor sobre textos de Juan de la Enzina i dirigida per Ana Zamora. Actualment combina la seva activitat com a instrumentista amb la docència com a professor titular de bateria a la Escuela Superior de Música Creativa de Madrid.