DANI GARAY – Percussionista a El guateque de la reina i Ballem!

 

Nascut a Bilbao, estudia piano i flauta travessera per finalment dedicar-se a la percussió. Al mateix temps, com a membre del cor de conservatori de la Sociedad Coral de Bilbao, participa en òperes, concerts i enregistraments amb mestres com Víctor Pablo Pérez, Ros Marbà o Juanjo Mena, entre d’altres.

 

Finalitza els seus estudis superiors de percussió històrica amb Pedro Esteban a l’Escola Superior de Música de Barcelona (ESMUC) a més de bateria moderna amb David Gómez, Ricardo Pedrera i Miguel Benito i percussió clàssica al costat de Manolo Gallardo, Javier Alonso i Joaquín Carrascosa respectivament.

 

Percussionista especialitzat en música antiga, membre i col·laborador de formacions com Le Concert des Nations, Hesperion XXI, Euskal Barrokensemble, Concerto Copenhagen, Accademia de l’Piacere, A l’Ayre Español, La Ritirata, Orquestra Barroca de Sevilla, Collegium Musicum Madrid, Capella Santa Maria, georgian Sinfonietta, Windu, Llum i Nord, la Spagna, Opera Omnia, El Concert Espanyol, Nereydas, Secretvm, la Galania, la Fenice i Forma Antiqva entre d’altres, amb les que ha gravat diversos CD i ofert diversos programes per gran part de la geografia espanyola i internacional.

 

Com a percussionista clàssic ha treballat al costat de l’Orquesta Sinfónica de Bilbao, Et incarnatus Orquestra, BIOS, estrenat diverses òperes d’Iñigo Casalí amb l’Ópera de cámara de Navarra i el Rèquiem de Jenkins al costat de la Joven Orquestra de Leoia, Carmina Burana en la seva versió per a dos pianos i reducció pròpia per a un sol percussionista i Missa per la pau de Jenkins al costat de la coral de Laredo així com diversos estrenes d’obres per a orgue i percussió de Patxi García Garmilla i El peso del amor i Izarren Bidean del mestre Julen Ezkurra.

 

També ha format part de les produccions músic-teatrals Égloga de Plácida i De Vitoriano i La vida es sueño amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico sota la direcció d’Ignacio García i Helena Pimenta respectivament, Flamma a Toledo per a la commemoració de el naixement del Grecco el 2014 i l’espectacle De lo humano… y divino al Teatre de la Sarsuela sota la direcció de Carlos Mena i Joan Anton Rechi.

RODRIGO MUÑOZ – Percussionista a El guateque de la reina

 

Estudia al Conservatori Professional de Música de Segovia en especialitat de percussió. Continua els seus estudis de percussió al Real Conservatorio Superior de Madrid i s’especialitza en Jazz a l’Escuela Superior de Música del País Vasco MUSIKENE. Paral·lelament als seus estudis oficials es forma en altres branques de la percussió amb mestres com Pedro Esteban, com ministril de música antiga, o Eliseo Parra en el món de la música tradicional.

 

Professionalment desenvolupa la seva activitat entre els seus treballs netament musicals de composició i la interpretació. Ha tocat amb formacions com Nou Mester de Juglaría, Miguel Blanco Big Band i altres formacions de jazz, com Laukote Quartet (grup guanyador del primer Premi Internacional de Jazz de Castelló) o Daniel Cano Quintet (Grup finalista el Premi Nacional Palma Jazz) , de rock i música tradicional. També ha realitzat treballs de músic d’escena, composició i preparació d’actors per a companyies com la de Manuel Canseco ( Juli Cèsar de W. Shakespeare a 2001), Rakata ( De Madrid a Toledo de Tirso de Molina en 2006), Nao d’Amores ( El Cristo de los Gascones en 2008, Acto de los Reyes Magos el 2009 d’Ana Zamora) o la Compañía Nacional de Teatro Clásico ( Del Rey abajo ninguno de Rojas Zorrilla el 2007 i De cuando acá nos vino de Lope de Vega al 2009). En 2014 gira com a músic d’escena amb la companyia d’Andrea D’Odorico amb l’espectacle Así es si así fue de Juan C. Asperilla. Dirigida per Laila Ripoll i en 2015 treballa com a músic d’escena de la companyia Nao D’Amores en el muntatge Triunfo de amor sobre textos de Juan de la Enzina i dirigida per Ana Zamora. Actualment combina la seva activitat com a instrumentista amb la docència com a professor titular de bateria a la Escuela Superior de Música Creativa de Madrid.

MOISÉS MAROTO – Flautista a El guateque de la reina

 

Intèrpret de flauta de bec i pedagog musical a l’Escola de música del Canal (Madrid).

 

Cursa els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música d’Aragó, en l’especialitat de grau en interpretació de flauta de bec, amb la professora Anna Margules. El 2014 es gradua amb matrícula d’honor en la seva especialitat i altres disciplines. Al 2016 obté el títol de mestre en el màster en música antiga a l’ESMAE (Escola Superior de Música, Arts i Espectacle), Porto, sota els ensenyaments de professor i doctor Pedro Sousa Silva. Obté en 2019 el Màster en Musicologia i Interpretació de la Música Antiga a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb el prestigiós professor Pedro Memelsdorff i amb matrícula d’honor en la seva especialitat.

 

Ha participat amb nombroses orquestres i ensembles, com: El grup de música renaixentista O Ban de Surunyo (amb qui és col·laborador habitual), sota la direcció d’Hugo Sanches. Sesqvialtera ensemble (ESMAE), sota la direcció de Pere Sousa Silva. En 2016 és contractat com a instrumentista per la Companyia de Teatre espanyola Nao D’amores, dirigida per Ana Zamora i Alicia Lazaro, amb la qual participa en el prestigiós Festival Internacional de Teatre de Almada i en el Festival de Teatre Clàssic d’Almagro. També col·labora amb el grup Art Mínima, sota la direcció de Pedro Sousa Silva.

 

Actualment, és un dels integrants i fundador del grup de cambra de Barrock’n’roll, amb el que toca en prestigiosos festivals a nivell internacional (Festival de Música Antiga dels Pirineus, V Festival de Música de Cambra de Monteleón …) guanyador en 2013 de el Concurs Internacional de Música Antiga de Gijón. Integrant de el grup alemany Continuum XXI, recolzat per la institució alemanya Deutscher Musikrat. Component i fundador de el grup Serendipia Ensemble, amb el qual ha tocat en prestigiosos festivals com el Festival Internacional d’Art Sacre de Madrid (FIAS 2021).

ELOI FUGUET – Flautista a Under construction, Wind i El guateque de la reina

 

Intèrpret de flauta de bec i pedagog musical a l’ECMM de Vilanova i la Geltrú i al San Francisco Internacional Orff Course (Califòrnia, EEUU).

 

Va néixer a Barcelona el 30 de març de 1979. Com a flautista de bec va obtenir la Matrícula d’Honor i Premi d’Honor de Grau Superior a Barcelona i va poder aprendre de grans flautistes com Josep Ma Saperas, Joan Izquierdo, Paul Leenhouts, Walter van Hauwe, Pedro Memelsdorff o Pierre Hamon. Ha tocat a diverses ciutats catalanes, espanyoles i holandeses, principalment en conjunts de música antiga. Ha format part del quartet de flautes de bec Windu, de l’ensemble renaixentista Fortuna d’un gran tempo, ha col∙laborat amb The Ripieno Consort i el famós conjunt de música barroca Il Giardino Armonico. Va ser membre fundador d’En Bloc Quartet.

 

Com a professor té una llarga experiència en l’ensenyament i divulgació del seu instrument, principalment en escoles de música i conservatoris. Graduat en Orff Schulwerk pel San Francisco Orff Institute, actualment és professor de flauta a l’ECMM de Vilanova i la Geltrú i al San Francisco Internacional Orff Course (Califòrnia, EEUU). A més a més, és director de l’orquestra amateur de flautes de bec Consort Pere Serra.

 

Com a gestor cultural s’ha format a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Jordi Martí i Joan Oller entre d’altres gestors. Posteriorment va gestionar les orquestres de cambra de Terrassa i Granollers, a part de desenvolupar diverses tasques de producció i programació musical com a freelance. Ha estat el programador del cicle Dissabtes de berenar al Palau Gomis del Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) va ser programador musical de l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú i desenvolupa tasques de gestor i creador de continguts musicals a internet a El Megàfon per a diverses entitats i formacions musicals. També és cofundador de la discogràfica independent de música clàssica Beltempo Records.