WIND

A la recerca del vent

wind-rose

Wind és un espectacle poètic dissenyat per despertar multitud de sensacions i vivències en l’espectador; és un poema musical amb canvis de vestuari, il·luminació i escenografia pensats per crear textures i diferents atmosferes que catapultin la música als sentits i les emocions dels espectadors.

 

Wind representa la reafirmació del projecte artístic iniciat amb Under construction, el nostre primer espectacle, amb més i millor posada en escena, més combinació d’estils musicals i més moviment a l’escenari. Per aconseguir-ho, hem ampliat el nostre equip artístic amb la dissenyadora de vestuari Esther Chércoles, la coreògrafa Ana Pérez i el creador de so electrònic Àlex Martín, a més de tornar a comptar amb l’Oriol Ibàñez com a tècnic i dissenyador de llums, Marcel Leal en els vídeos projectats i Iban Beltran en la direcció escènica.

 

Si en el nostre primer espectacle enfoquem la temàtica al voltant de la creació d’una flauta de bec, a Wind posem el focus en un concepte no humà però sí molt proper: el vent. Aquest vent que acompanya les nostres vides quotidianes amb l’aspirador, amb el moviment de la roba estesa a la teulada, amb el vol de l’estel d’un nen, l’onatge de la mar, el moviment dels molins de vent, els remolins de la boira. .. i, com no, amb el so de la música que emet i dóna vida al nostre instrument: la flauta de bec.

 

D’aquesta manera, Wind és un viatge oníric per les diferents manifestacions del vent al llarg i ample del nostre planeta, ja sigui produït per la mà de l’home o per la pròpia naturalesa. És un vol-concert. I en aquest sentit, el públic entra a l’auditori convertit en passatger que embarca en aquest particular viatge de la mà dels membres de Windu, que vestits de personal de vol, els dóna la benvinguda i els acomoda als seients de la nau-sala de concerts on es realitzarà aquest incomparable viatge sensorial.

 

Un cop més, els músics de Windu deixen de ser únicament intèrprets per convertir-se en performers, interactuant amb el públic amb un conjunt de recursos escènics que converteixen aquest concert-viatge en un espectacle total. I sempre amb el vent com a protagonista.

 

A més, amb Wind el quartet ha fet un pas endavant en l’exploració de les possibilitats de la flauta de bec, combinant-la amb altres instruments i amb bases de música electrònica de creació pròpia, barrejant música antiga i contemporània d’una manera única, fresca i atractiva .

 

 

Windu surt a la recerca del vent ….

 

 

Comença l’aventura!

Fitxa artística i tècnica

Eva Jornet, Marcel Leal, Iris Mañà i Chris Orton, flautistes de bec

 

  • Iban Beltran, direcció escènica
  • Oriol Ibàñez, disseny de llums i tècnic de so
  • Marcel Leal, disseny de vídeo i so
  • Esther Chércoles, disseny de vestuari
  • Ana Pérez, coreografies
  • Àlex Martín, creació i disseny de so
  • Martí Selga, enginyer de so
  • Òscar Dalmau, veu en off

 

Fotografies: Paco Amate (Pig-Studio)

El públic ha dit:
wind
Programa de concert

Dave Brubeck (1920-2012):

Take 5

 

 

Jan Van der Roost (1956):

I continenti (North America)

 

 

Dario Castello (1590-1630):

Sonata XVI

 

 

Santiago de Murcia (1673-1739)

Gaspar Sanz (1640-1710)

Diego Ortiz (1510-1570

Folías Gallegas, Canarios i Ricercada.

 

 

Jan Van der Roost (1956):

I continenti (South America y Oceania)

 

 

Romà Escalas (1945):

Rosa dels vents (Migjorn)

 

 

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Passacaglia en do menor BWV 582

 

 

Jan van Landeghem (1954):

Türkischer hummelflug

 

 

Robert Johnson (1583-1633):

The Temporiser

 

 

Henry VIII (1491-1547):

Pastyme with good company

 

 

Serguéi Rajmáninov (1873-1943):

Bogoródtse Djovo

 

 

Georg Philipp Telemann (1681-1767):

Quartet en re menor (Allegro) de la Tafelmusik

 

 

Dela Botri

I surrender

El concert